Tina Batista Napotnik, TUNEL

Knjigarna na Trubarjevi

Noč knjige na Trubarjevi. Ob izidu romana o generaciji štiridesetletnikov, prvencu Tunel Tine Batista Napotnik, vabimo na pogovor z avtorico, ki ga bo povezovala novinarka Patricija Maličev. Štirideseta so nova trideseta.

Tunel je literarni prvenec biologinje in znanstvenice Tine Batista Napotnik. Protagonisti zgodbe so štirje sošolci iz srednje šole, ki na pragu krize srednjih let začnejo preizpraševati svoje življenjske poti. Poleg osrednje junakinje, mikrobiologinje, žene in matere Kriste, bralec spozna še njeno kolegico, introvertirano Milo, depresivnega in samotarskega računalničarja Leona ter jazzovskega saksofonista in ženskarja Uroša. Njihove poti se skozi leta občasno križajo in na koncu romana pripeljejo do presenetljive družinske skrivnosti.

V osnovi je to zgodba štirih. Kriste, Mile, Uroša in Leona. Pesmi štirih v duru in molu. Pa tudi zgodba o Marcelu, Patriku, Martinu, Yumiko, Visual Suspects, Darii, Katarini, Lanu, Petru, Nastasiji, očetih in mamah. Pa o srednji šoli in obletnicah. O prijateljstvu. O krutih časih brez služb, iskanja rešitev v drogah in življenju, zapisanem glasbi. In o usodnem popoldnevu. O tunelu.

Tunel je zgodba o sedanjosti. Pripoveduje o tem, kar je, na način današnjosti. Tunel je dobro branje.

(http://kon-teksti.blogspot.si/)

Knjigarna bo odprta do 22. ure.